Sedumdak online bestellen

De Dakvergroeners is dé specialist voor sedumdaken! Wil je meer informatie over bijvoorbeeld de aanleg, het onderhoud, het ideale seizoen of de totale kosten van een sedumdak? Lees dan onze uitgebreide informatie.

Wat heb je precies nodig? Stel eenvoudig en snel je eigen groendak samen!

Stel je groendak samen

Naast groendaksystemen, hebben we ook bijbehorende producten:

Toebehoren Onderhoud

Veelgestelde vragen bij het kopen van een sedumdak

Energie- en onderhoudskosten besparen, je woningwaarde verhogen en bijdragen aan een hogere biodiversiteit? Een sedumdak laat jou profiteren van tal van voordelen! Heb je ook interesse? Lees dan de onderstaande informatie over sedumdaken.

 

Wat zijn de verschillen tussen diverse sedumdak-systemen?

Heb je de knoop doorgehakt om een sedumdak aan te leggen? Dan sta je nu voor de volgende belangrijke afweging: voor welk sedumdak-systeem ga je? De diverse sedumdak-systemen verschillen onder meer van elkaar in gewicht, waterbufferend vermogen en hoe makkelijk het is om hem aan te leggen. Bij het maken van je keuze dien je jezelf dan ook vragen te stellen als:

  • Heb ik een plat dak of een hellend dak?
  • Hoeveel graden heeft de helling van mijn dak?
  • Hoe zwaar kan ik mijn dak belasten?
  • Hoeveel water moet mijn dak kunnen absorberen?
  • Wil ik het sedumdak zelf aanleggen en zo ja, hoe handig ben ik?

Schuine daken

Op schuine daken tot een helling van 25 graden kun je een standaard sedumdak aanleggen. Waar alle systemen geschikt zijn tot een helling van 15 graden, kan het lichthellende systeem zelfs tot een hellingshoek van 25 graden aan worden gelegd! Ligt de helling van je dak dus tussen de 15 en de 25 graden, dan is dit systeem het meest geschikt. Mocht je een dak hebben dat schuiner is dan 25 graden, dan kunnen wij altijd maatwerk leveren. Neem dan even contact met ons op.

Platte daken

Bij het aanleggen van een schuurdak, overkapping, aanbouw of garage kun je het Groendak Lichtgewichtsysteem en beide trays / cassettes toepassen. Beide systemen kan je plaatsen op platte daken tot 15 graden hellend. 

Waterbufferend vermogen

Een belangrijk voordeel van een sedumdak is dat deze veel water op kan slaan, ook wel bekend als het waterbufferend vermogen. Naast dat de sedumplantjes zo in droge tijden langer zonder water kunnen overleven, voorkomt deze waterbuffering ook wateroverlast tijdens zware regenbuien. Het Groendak lichtgewichtsysteem en het Groendak lichthellingsysteem kunnen beiden 31 liter per m2 opslaan, waar de Sedumtray Lichtgewicht 27 liter per m2 op kan slaan. De Sedumtray cassette heeft met 20 liter met m2 de minste waterbuffering.

Gewicht van het sedumdak

Zeker wanneer deze zich heeft volgezogen met water, kan een sedumdak best zwaar worden. Daarom is het goed om te weten hoeveel gewicht je dak kunt dragen. Houd hierbij rekening met de volgende gewichten van de verschillende systemen (wanneer deze verzadigd zijn met water):
•    Groendak Lichtgewichtsysteem: 45 – 50 kg per m2
•    Groendak Lichthellendsysteem: 100 kg per m2
•    Sedumtray Cassette: 80 kg per m2
•    Sedumtray Lichtgewicht: 50 – 55 kg per m2

Moeilijkheid van de aanleg

Bij je keuze voor het juiste sedumdak systeem speelt het ook een grote rol hoe eenvoudig je deze aan kunt leggen. De Sedumtray casette en Sedumtray lichtgewicht zijn beiden het eenvoudigst aan te leggen. De trays zijn voornamelijk makkelijk voor kleine oppervlaktes waarbij je niet veel obstakels op het dak hebt. Je kunt de trays zo neerleggen. Het op maat snijden is helaas wat lastiger omdat dan al het daktuinsubstraat uit de tray valt.

Heb je een plat dak waar je met de trays niet precies uitkomt? Dan raden wij het groendak lichtgewichtsysteem aan. Deze is ook super eenvoudig aan te leggen, en rol je zo uit. 

Bij het aanleggen van een hellend dak moet je ervoor zorgen dat je eerst de waterdoorlatende profielen op het dak lijmt zodat het groendak tegengehouden wordt en niet weg kan glijden. Hierna is het laag voor laag aanbrengen, wat ook super gemakkelijk te doen is.
 

Wat heb ik nog meer nodig, naast de sedum?

Een sedumdak aanleggen? Naast sedum heb je nodig:

  • Bladvangers. Om de hemelwaterafvoeren te beschermen tegen vuil;
  • Dakgrind. Dit plaats je rondom obstakels en langs de dakrand, zodat overtollig water bij hevige regenbuien weg kan;
  • Groendak meststof. Om het groendak twee keer per jaar te bemesten;
  • Dakrandprofielen. Hiermee creëer je een scheiding tussen jouw dak en het dak van de buren (indien deze aan elkaar grenzen).
Producten voor het aanleggen van een sedumdak Meststoffen voor een sedumdak

 

Wat zijn de totale kosten van een sedumdak?

Wat een sedumdak precies kost, dat is afhankelijk van diverse factoren. Denk aan de grootte van je dak en voor welk sedumdak-systeem je gaat. Hoeveel jij betaalt bereken je eenvoudig en snel:

  1. Ga naar de productpagina van het sedumdak-systeem waarin je interesse hebt.
  2. Vul in hoeveel vierkante meter sedumdak jij nodig hebt.
  3. Je krijgt de prijs direct te zien.

Bereken de prijs van een sedumdak voor jouw situatie

 

Heb ik recht op subsidie bij het kopen van een sedumdak?

Een sedumdak is in eerste instantie best een investering. Maar goed om te weten: meestal krijg je subsidie van de gemeente. Zo’n duurzaam dak heeft namelijk niet alleen voordelen voor jou. Ook het milieu en het klimaat is ermee geholpen. En daar wil de gemeente je vaak voor belonen.

Of jij recht hebt op subsidie en hoeveel dat dan is, dat verschilt per gemeente. Soms heb je te maken met voorwaarden als dat het dak een bepaalde grootte moet hebben of dat de hellingshoek niet te groot mag zijn.

Bekijk je subsidiemogelijkheden

 

Waarom zou je een sedumdak bij De Dakvergroeners kopen?

Een sedumdak laat jou sowieso al profiteren van heel wat voordelen. Maar koop je hem bij De Dakvergroeners, dan doe je daar nog eens een schepje bovenop. Bij ons krijg je namelijk:

  • Duidelijke instructievideo’s. Hierdoor is het aanleggen van het sedumdak een fluitje van een cent;
  • Vakkundig en persoonlijk advies. In onze showtuin krijg je antwoord op al je vragen, zodat je gegarandeerd de juiste keuze maakt;
  • Groeigarantie. Sluit het sedumdak na verloop van tijd niet meer goed aan? Dan krijg je een nieuwe rol, mits je het altijd goed onderhouden hebt;
  • Een herinnering voor onderhoud. Je wordt altijd persoonlijk op de hoogte gehouden van wanneer je sedumdak onderhoud nodig heeft en wanneer je hem water moet geven.

 Stel je eigen sedumdak samen Vraag een vrijblijvende offerte aan

Hoe staat het op jouw dak?
Stel jouw Groendak samen
Bezoek onze showtuin
Bekijk het adres