Groen dak onderhoud

Groen dak Onderhoud

Onderhoud aan je groen dak? Daar ligt het dan.....jouw groen dak! Wat zal je blij zijn en wat staat het er mooi bij. Dat wil je natuurlijk wel graag zo houden. Gelukkig vereist het Groen dak Lichtgewicht systeem weinig onderhoud. Wij hebben het voor jouw gemak even op een rijtje gezet:

Voorjaar (april / mei):

  • Onkruid verwijderen van het sedum dak. Het onkruid kan het beste verwijderd worden van het groen dak voordat het begint te bloeien, hiermee voorkom je het uitzaaien. Wanneer je de graspollen uit het sedumdak verwijderd is er de kans dat je een deel van het sedum meetrekt. Geen paniek, dit kan gewoon terug gelegd worden en groeit vanzelf weer vast.
  • Aanbrengen van besmesting 'sedum conditioner' ca. 30 gram per m2. Het zal zorgen voor een verbeterde doorworteling van het sedum. Dit resulteert in sterkere en gezonde planten. De sedum conditioner is een langzaam vrijkomende meststof, dat 9 maanden actief is. Let op: Zorg ervoor dat de korrels niet op de tegels / dakranden blijven liggen. Het kan lichte schade toebrengen, zorg er dus voor dat je het even schoon spoelt.
  • Checken van de afvoer: Zorg ervoor dat je de afvoer van je groendak controleert. Dit om verstopping te voorkomen..

Zomer (juni/juli):

  • Aanbrengen van bemesting 'sedum conditioner' ca. 30 gram per m2.  

Najaar (september/oktober):

  • Aanbrengen van bemesting 'sedum conditioner' ca. 30 gram per m2.
  • Onkruid verwijderen van het sedum dak. 
  • Checken van de afvoer Zorg ervoor dat je de afvoer van je groendak controleert. Dit om verstopping te voorkomen. 

Meer dan dit is het niet, dus geniet je echt met volle gemak van het sedum op je groen dak!

Mos op Sedum Dak

Het kan voorkomen dat er mos op je sedum dak ontstaat. Voornamelijk na een regenachtige periode in het najaar. Het kan ook voorkomen als er een tijd niet is bemest (periode van 9 maanden of langer). De beste manier om mos tegen te gaan is het bestrijden met kalk, dit doe je in het begin van het jaar (februari of maart). Strooi het kalk met de hand uit over het mos op je sedum dak. 

Sedum lichtgewicht systeem voor een groen dak aan te leggen.