• person_outline

Groendak onderhoud

Groendak Onderhoud

Net als je tuin, heeft ook je groendak onderhoud nodig. Al is onderhoud misschien wel een groot woord, liefde en aandacht klinkt beter. Want als jij 2 tot 3 keer per jaar wat aandacht geeft aan je groendak, zie je dat meteen terug: de plantjes zullen blaken van gezondheid!

Zoals je vast al hebt gezien op onze website, werken wij met twee handige groendak systemen: een sedum lichtgewichtsysteem en sedumtray cassettes. Allebei prachtig om te zien en supermakkelijk te onderhouden.


 

Tips voor een gezond groendak

Onderhoud voorjaar: april - mei

Onkruid verwijderen
Ook onkruid groeit en bloeit in het voorjaar. Daarom moet je de groei daarvan even voor zijn en het onkruid vóór die tijd verwijderen. Dat scheelt je heel veel werk. Graspollen zijn ook een onkruid. Als je die tussen het sedum vandaan haalt, kan je een stukje sedum meetrekken. Geen paniek! Dat leg je gewoon weer terug, want sedum groeit heel snel en makkelijk weer vast.

Bemesten
Sedum is van zichzelf al een supersterk plantje. Maar met de juiste bemesting geef je de sedumplantjes nog wat extra power. En dat wil je. Mooie en sterke plantjes. Bemesten doe je met onze Sedum Conditioner: makkelijk te verdelen korrels van meststof, die maar liefst 9 maanden actief zijn. Je hebt ongeveer 30 gram per vierkante meter nodig.

Tip! Spoel na het bemesten even je tegels en dakrand schoon. De korrels kunnen namelijk voor lichte schade zorgen.

Afvoer even checken
Goede afwatering is voor elk dak belangrijk, maar voor een groendak helemaal. De wortels van je sedumplantjes mogen niet te vochtig blijven. Controleer daarom altijd even of je afvoer nog goed doorloopt.
 

Onderhoud najaar: september - oktober

Bemesten
Herhaal de bemesting zoals je dat in het voorjaar deed.

 

MOS OP JE GROENDAK

Als het lang heeft geregend of je bent vergeten om je groendak te bemesten (foei!), dan kan er mos ontstaan op je groendak. En dat is niet goed voor je dak. Ook mos kun je heel makkelijk bestrijden: strooi er gewoon wat kalk overheen en het zal snel verdwijnen.
 

Sedum lichtgewicht systeem voor een groen dak aan te leggen.