Groen dak Subsidie in jouw gemeente?

Groen dak subsidie

Groen dak subsidie in jouw gemeente? Het klimaat is namelijk continue in verandering, en dat is te merken in Nederland. De riolen kunnen de flinke regenbuien vaak niet meer aan, mede omdat tuinen van particulieren vaak helemaal zijn bestraat om onderhoud te voorkomen. Verschillende gemeentes vinden dat het moet veranderen. Daarom bieden verschillende gemeenten een subsidieregeling voor groene tuinen. Hier valt onder het aanleggen van een groen dak / sedumdak. Het sedum op een groen dak houdt namelijk de regen vast. Hierdoor komt het niet terecht in het riool. Een groen dak zorgt er ook voor dat de luchtkwaliteit wordt verbeterd. De sedumplantjes op je groendak zetten namelijk koolzuur om in zuurstof.

In diversen gemeenten in Nederland wordt er subsidie gegeven voor het aanleggen van een groen sedumdak. De deelname en voorwaarden kunnen variëren en daarom is het altijd slim om (het proces) na te vragen bij jouw gemeente.
 

Subsidie Groendak, hoe verloopt een subsidie aanvraag?

Het is altijd handig om te controleren of jouw gemeente subsidie geeft voor het plaatsen van een groen dak. Elke gemeente stelt zijn eigen eisen. Hieronder een aantal tips die handig zijn voor het aanvragen van subsidie.
  • Het kan zo zijn dat het aanvragen van subsidie pas vanaf een bepaald aantal vierkante meter geldt. Sommige gemeenten geven pas subsidie bij bijvoorbeeld 20m². Haalt het oppervlakte van jouw toekomstige groen dak dit niet? Dan kun je altijd nog subsidie aanvragen met bijvoorbeeld de buren. Het hoeft namelijk niet 20m² op één enkel dak te zijn. 
  • Let goed op hoe steil het dak is. Er wordt in sommigen gevallen geen subsidie gegeven voor daken die steiler zijn dan 15 graden.
 
Nick

Altijd fijn om subsidie te krijgen, toch?
Tip van Nick: check de voorwaarden even bij je gemeente!


Wanneer je een subsidie aanvraag doet bij de gemeente, willen zij verschillende documenten ontvangen. 
  1. Offerte aanvraag: een begroting van de totale kosten die een groen dak met zich meebrengt. Vraag via onderstaand formulier een offerte aan, wij zullen zo snel mogelijk de offerte naar je toesturen.
  2. Productinformatieblad: Hierin staan alle benodigde gegevens die de gemeente wilt weten over het groen dak. Denk hierbij aan het waterbergingsvermogen, de soorten sedum planten, het gewicht in verzadigde toestand per m², hoe het lichtgewicht systeem opgebouwd is etc. Dit productinformatieblad sturen wij samen met de aangevraagde offerte naar je mailbox!
Het kan zijn dat de gemeente vraagt om meer documenten, wij adviseren om dit te raadplegen bij je gemeente. Indien wij nog wat voor je kunnen betekenen dan horen wij dat graag! 

Vul hier onder je gegevens in en wij sturen dan zo snel mogelijk een offerte! 


Vraag hier je offerte aan