Garantie & Reparatie

Vragen over garantie:


1. Heb ik garantie op mijn sedummatten?
2. Heb ik garantie op de overige materialen die GroendakOnline levert?
3. Heb ik garantie op de draagconstructie van mijn dak?
4. Heb ik garantie op mogelijke lekkage?

 

1. Heb ik garantie op mijn sedummatten?
Wij bieden sedummixmatten aan van de hoogste kwaliteit die op Nederlandse bodem geproduceerd worden. Er zitten tussen de tien en twaalf soorten sedumplantjes in die worden gekweekt op kokosvezelmatten en speciaal substraat. Bij levering is een mat altijd voor circa 95% begroeid. Plekken zonder sedumplantjes die ontstaan tijdens verwerken is een logisch gevolg daar van en zullen binnen aanzienlijke tijd weer dicht groeien.

Het sedum is een ‘vers’ product wat rechtstreeks van de kwekerij geleverd wordt, het is dus erg belangrijk dat de rollen direct verwerkt worden. Indien niet of in zijn geheel mogelijk is adviseren wij ze uit te rollen voor een beter behoud van het sedum. Bij onderhoud volgens onze richtlijnen bij het tabje onderhoud geven wij een groeigarantie van 1 jaar.
 

2. Heb ik garantie op de overige materialen die GroendakOnline levert?
Bij een garantie melding kijken wij eerst specifiek naar de situatie en om welk product het gaat en zien vanuit daar welke garantiebepalingen er gelden. Op jouw persoonlijke situatie zullen we dan samen zorgen voor een passende oplossing.

Binnen de zichttermijn
Heb je bij ontvangst een artikel ontvangen dat kapot is? Meld dit altijd binnen de zichttermijn en, wanneer mogelijk, ruilen wij het artikel direct om of wordt gerepareerd.


Buiten de zichttermijn
Indien je bij ons een artikel hebt aangeschaft en gaat na een bepaalde tijd stuk dan volgen wij de richtlijnen van de algemene voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.


Heb je bij ons een artikel gekocht en gaat dit na een bepaalde tijd stuk? Wij volgen bij het afhandelen van artikelklachten uiteraard de wet en de algemene voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Op de hieronder getoonde garantieregelingen gelden onverminderd de rechten die je als consument hebt op basis van de wet.

Garantietermijn
Op alle bij GroendakOnline gekochte artikelen heb je ten minste 1 jaar (wettelijke) garantie. Deze is enkel van kracht wanneer je voldoet aan bovenstaande voorwaarden en een geldig aankoopbewijs kunt overleggen.


Fabrieksgarantie
Fabrikanten geven fabrieksgarantie op hun producten. De inhoud en termijn van de voorwaarden van de fabrieksgarantie kun je vinden of opvragen van het desbetreffende artikel.

 

Ongegrond zijn klachten die veroorzaakt zijn door:

  • Schade veroorzaakt door mens-, dier- of natuurgeweld
  • Ondeugdelijke montage (niet volgens gebruikaanwijzing)
  • Oneigenlijk gebruik en beschadiging door opzet of nalatigheid
  • Schade door slecht onderhoud en/of het gebruik van een verkeerd onderhoudsmiddel
  • Schade door buitengewoon intensief gebruik

Na de (fabrieks)garantietermijn
Zodra je een artikelklacht bij ons meldt, bekijken wij of de bovengenoemde garanties van toepassing zijn en wat een passende oplossing voor het probleem is. Maar ook na afloop van de (fabrieks)garantietermijn kun je met een gegronde klacht bij ons terecht. Als je redelijkerwijs kunt verwachten dat een artikel na een bepaalde periode en bij normaal gebruik nog goed zou moeten functioneren en is het gebrek aan het product buiten jouw schuld om ontstaan, dan zullen wij het artikel (laten) repareren of vervangen. In alle gevallen bewaken wij de snelle afhandeling van de klacht.


Soms is het redelijk om een deel van de kosten zelf te betalen. Bijvoorbeeld als je het product een lange tijd op een normale manier hebt kunnen gebruiken en je dit door de reparatie langer kunt gebruiken.

Klik hier voor onze algemene voorwaarden.

3. Heb ik garantie op de draagconstructie van mijn dak?
Wij kunnen geen garantie geven op draagconstructies van je dak. Je kunt specifieke informatie vinden over de gewichten van de aangeschafte materialen zowel nat als droog. Het is aan jou om te bepalen of je je dak kunt belasten met dat gewicht.

Ondanks het feit dat wij het zogenaamde ‘groendak lichtgewicht systeem’ verkopen kan het niet toegepast worden op ieder soort dak. Zie daar voor ook de ‘veelgestelde vragen’.  Weet je het niet zeker of je dak het gewicht aan kan en wil je het gecontroleerd hebben? Laat dit dan door een erkend bedrijf / dakdekker controleren. Informeer eventueel ook bij ons naar de mogelijkheden. Wij kunnen echter niet op foto’s, via de mail of telefonisch beoordelen wat de draaglast is maar kunnen wel adviseren.

4. Heb ik garantie op mogelijke lekkage?
Ondanks dat ons Groen dak Lichtgewicht systeem zorgt voor langer behoud van je dakbedekking kunnen wij lekkage nooit uitsluiten. Het is in de basis ten alle tijden van belang dat het betreffende dak waterdicht en dat bitumen of EPDM in goede staat is. Bij uitgedroogd, gescheurd of verouderd bitumen adviseren wij eerst deze te vervangen. EPDM folie gaat theoretisch 30 jaar mee. Indien je niet zeker weet of je dakbedekking wortelwerend is, adviseren we je om eerst een ‘wortelwerend doek’ te plaatsen alvorens je ons systeem verder aanlegt. Laat eventueel je dakbedekking controleren door een erkend bedrijf om zeker van je zaak te zijn.